Daarbij nemen we precies door wat je wensen en verwachtingen zijn. We bespreken de kleur en het model n.a.v. modellenboeken en we meten je hoofdmaat op.
Daar hebben wij voldoende informatie aan om (vrijblijvend) een mooie zichtzending te laten komen. We maken direct een nieuwe afspraak om de haarwerken te gaan passen.
Bij deze pasafspraak staan alle haarwerken klaar en selecteren we één voor één of ze te tot de keuzemogelijkheden behoren.
Dit selecteren gaat altijd best snel. Meestal blijven er een aantal over die het meest eigen voelen. We gaan deze haarwerken nog kritischer bekijken, is het echt de goede kleur, is de valling helemaal zoals je eigen haar. Hoe zit de pasvorm en… herken je jezelf in de spiegel?!
Onder de haarwortel zitten gemiddeld 25 moedercellen waaruit een nieuwe haar kan groeien. Zijn deze cellen op, dan kan er geen nieuwe haar meer groeien. Als alle haren bijvoorbeeld 5 jaar leven, dan heb je voor 125 jaar haar. Als door DHT iedere haar nog maar 1 jaar leeft, dan begin je vanaf zo’n 25 jarige leeftijd een steeds dunnere haardos te krijgen.
Wanneer het haar, meestal bovenop het hoofd, zo dun is geworden dat het een negatieve invloed krijgt op je leven. Is het goed om eens voor jezelf te bedenken welke mogelijkheden er zijn om dit probleem te verminderen of zelfs op te lossen.
De haaruitval begint bij de meeste mensen 10 tot 21 dagen na de 1e chemotherapiebehandeling. Maar inmiddels zijn er weer nieuwe behandelingen ontwikkeld waarbij het iets sneller uitvalt. Ook is het afhankelijk van het voortraject wat je al ondergaan hebt, denk aan een operatie, bestraling en hoe je weerstand daar op reageert. Je oncoloog of de oncologieverpleegkundige kan je daar de beste informatie over geven.
Vaak voel je het al een beetje aankomen doordat er een soort haarpijn voelbaar is op een groot gedeelte van het hoofd. Ook is het haar in de dagen voordat het gaat uitvallen slap, dof en futloos. Veel klanten omschrijven het ‘alsof het mijn eigen haar al niet meer is’. De haaruitval begint met wat losse haren die uitvallen, dit worden er steeds meer en het stopt ook niet. Iedere keer als je je handen door je haar haalt, komen er losse haren uit.
Soms lijkt het ‘ineens’ veel meer uit te vallen. Wij adviseren je ons te bellen om het haar eraf te halen, als je er zelf ‘klaar mee bent’. Bij de een is dit bij de 1e losse haar, de ander laat het best heel erg uitvallen voordat ze klaar is voor dit moment. Het eigen haar maken we dan heel kort.
Wij kiezen er bewust voor het hoofd niet helemaal kaal te scheren. Ten eerste is het voor jezelf beter ‘te behappen’ als het haar stapje voor stapje verdwijnt. Het eigen haar maken we met de tondeuse zo’n 0,5 cm. De rest laten we staan. Dit was je in de daarop volgende dagen heel snel weg onder de douche zonder dat je daar heel veel erg in hebt. Zouden we het hoofd kaal scheren, bestaat de kans dat stukjes haar achterblijven in de huid en zo wat pukkeltjes en/of irritatie kunnen veroorzaken.
Bij het afleveren van het haarwerk informeren we je ook over de verzorging van de hoofdhuid tijdens de chemobehandeling. Want ja, ook al is er tijdelijk geen haar meer. De hoofdhuid moet wel zorgvuldig gewassen en verzorgt worden. De huid ondergaat veel veranderingen tijdens de chemotherapie. Alle snel delende cellen zoals haar, huid en nagels worden in een versnelde groei gebracht. Het haar valt dus uit, maar de rest van de huid kan dus droger en/of schilferig aanvoelen. Als dit jeuk op de hoofdhuid veroorzaakt, krijgt het haarwerk vaak de schuld!
Vandaar dat we daar graag over adviseren, als de hoofdhuid goed aanvoelt zit het haarwerk des te prettiger!